dilluns, 11 de novembre del 2013

El Rei Sanguinari


 En la ciutat d'Utah (Utah, Estats Units), un equip de paleontòlegs dirigits pel Museu d'Història Natural i La Universitat d'eixa mateixa localitat, desenterren al sud d'un ric jaciment conegut de la zona cridat Grand Staircase-Escalante National Monument, restes de parts del crani, pubis, potes i cua d'un nou espècimen de dinosaure.
Es tracta del Lythoronax argestes, traduït com "rei de la sang" o "rei sanguinari",  un antecessor del famós Tiranousaurus rex. Mesurava huit metres, pesava dos tones i posseïa un morro curt i estret amb dents esmolats com a gavinets. A més a més tenia visió binocular a causa de tindre un crani amb una part de darrere molt àmplia i ulls orientats cap avant.
Totes aquestes característiques ho convertien en un depredador enorme, temible i carnívor que va habitar en el Cretaci Tardà (entre fa aproximadament 95 i 70 milions d'anys en una zona d'Amèrica del Nord entre Alaska i Mèxic cridada Laramidia (Fa milions d'anys, els continents no estaven agrupats de la forma en què els veiem actualment.) . Vivia en solitari.
Aquest nou dinosaure ha suposat un gran descobriment per al camp de la paleontologia perquè anteriorment es pensava que els tiranousaurios van aparéixer fa 70 milions d'anys. Gràcies a este descobriment sabem que el Lythoronax argestes va evolucionar al famós T.rex aproximadament 10 milions d'anys abans d'aquest.


Noticia original

Noticies relacionades:
-El "Ojo de Sauron", el dinosaurio gigante de Marruecos
 -<<En cinco años, tendremos un dinosaurio vivo>>

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.