diumenge, 1 de desembre del 2013

Piercing en la llengua per controlar una cadira de rodes


Els investigadors del Institut de Tecnilogia de Georgia (EUA) han desenvolupat un nou invent que permet a les persones amb tetraplegia dirigir una cadira de rodes.

Aquesta tecnologia consisteix en perforar la llengua i colocar-hi un 'piercing' magnètic. A més, l'usuari ha de dur un sensor a cada costat de la cara; aquestos podràn detectar la posició exacta del piercing, qe crea un camp magnètic en moure's. D'aquesta manera, han aconseguit que persones amb problemes de mobilitat puguen dirigir el doble de ràpid en una cadira de rodes.

S'ha escollit la llengua com a part del cos o col·locar el dispositiu perqué és una part que no es veu afectada per les lesions de la medul·la espinal, que poden paralitzar la resta del cos. Així, les possibilitats de mobilitat de la llengua son molt amples, i podrien permetre afegir moltes altres funcions a aquest sistema, com la de escriure, dirigir aparells com la televisió...

Tot i que aquesta nova idea ha donat molt bon resultat als exeriments realitzats i que ofereix comoditats a les persones que pateixen alguna mena de paràlisi, el principal objectiu dels investigadors és la regeneració de la medul·la espinal.


Noticies relacionades:

Video:

1 comentaris :

Anònim ha dit...

Bon treball Isabel , fixa't fins on arriba la tecnologia d'avuí en dia.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.