dilluns, 3 de març del 2014

Cigarrillos electrònics



Els cigarrillos elèctrics s’estàn convertint en un article de prestigi des de la seua aparició en Xina en 2003. S’ha anat sofisticant el diseny d’aquests productes fins a convertir-los en un bé identificatiu de determinats grups socials. A més de tot això, la població el prefereix perquè a diferencia del tabaco convencional, la seua legislació continua sense estar regulada.
Aquests cigarrillos están tornant a normalitzar el consum del tabaco, una pràctica amb la que pensàvem que ja havíem terminat en els anys 50.
Els cigarrilos electrònics contaminen l’aire menys que els normals, però malgrat tot això, també contaminen. Pel que pareix, els cigarrillos no tenen tants avantatges per a la salud com en un primer moment es va proposar.
El que emiten els cigarrillos no es vapor d’aigua innocu i les persones que estàn passivament expostos als aerosóls dels cigarrillos, inhalen i absorveixen la nicotina o altres ingredients que poden mostrar nivels comparables als fumadors passius convencionals.
Van fer un experiment amb els e-cigarrillos amb persones fumadores i d’altres no fumadores: Les persones no fumadores van augmentar la seua resistència en les vies aérees, mentre que els fumadors que presentaven espirometria normal van augmentar la seua resistència en les vies aérees. Per altre costat, els que presentaven asma, l’ús d’aquest cigarrillo no va tindre efecte immediat en la resistència de les vies.
"Encara no sabem els danys que poden causar els cigarrillos electrònics però no tenim diners, ni medis suficients per investigar els seus efectes, malgrat això, els continuen venent. Ni si els cigarrillos electrònics, en principi sense nicotina, són més segurs que els cigarrillos normals, malgrat les afirmacions per part del “marketing” que són menys perjudicials."




1 comentaris :

Anònim ha dit...

M'ha sorprés molt aquesta noticia perqué jo creia fermament en la fiabilitat dels cigarrets electrònics. Pense que es deuria regular immediatament el seu consum i incloue'ls en la actual llei anti-tabac per tal de reduïr el seu ús i prevenir a la gent dels efectes que poden tenir en l'organisme.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.