dimarts, 4 de març del 2014

Llet materna personalitzada


La lactància, com es sabut, és imprescindible per els mamífers nounats. La llet materna els aporta els nutrients i l'aliment que necessiten durant els primers mesos de vida a més de protegir-los de malalties.

Estudis recients ensa han aportat nous coneixements sobre la composició de la llet materna en alguns animals. Biólegs de les universitats de Harvard i Kansas han  analitzat els registres de lactància de més de un milió de vaques de la raça Holstein i la llet materna de la espècie de mico Rhesus.

Els resultats van mostrar que la llet s'adapta segons el sexe del fill. Quan s'amamantava un mascle la llet contenia un alt nivell de grasa, mentre que quan era una femella la llet contenia més calci (per ajudar al ràpid desenvolupament de l'esquelet de les femelles). La quantitat també variava segons si es tractava del primer fill.

Si aquestes noves informacions les poguessem traslladar a el funcionament de la lactància humana, es podrien emprar per millorar els substitutius de llet materna i potser crear nous métodes.



Noticia original:

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.