dimarts, 4 de març del 2014

Pete Mickeal distanciat de l'esport per un embolisme pulmonar

L'embolisme pulmonar (EP) és una obstrucció de l'artèria d’un pulmó o una de les seves branques per una substància que ha viatjat des d'altres parts del cos a través del torrent sanguini. Normalment això és degut a l'embòlia d'un trombe (coàgul de sang) de les venes profundes de les cames, un procés anomenat tromboembolisme venós, d'aquesta manera parlem d'un tromboembolisme pulmonar. Una petita proporció es deu a la embolització d'aire, de greix o líquid amniòtic. L'obstrucció del flux sanguini en el pulmó l'augment de pressió resultant sobre el ventricle dret del cor porta als símptomes i signes de EP. El risc d'EP s'incrementa en diverses situacions, com el càncer i el repòs en llit prolongat.
Els símptomes de l'embòlia pulmonar inclouen dificultat per respirar, dolor de pit a l’inspiració, i palpitacions. Els signes clínics inclouen baixa saturació d’oxigen en sang i cianosi, respiración ràpida, i una frequència cardiaca ràpida. Els casos greus d'EP pot conduir al xoc cardiogenètic, amb pressió sanguinea anormalmente baixa i la mort sobtada.
El diagnòstic es basa en aquestes troballes clíniques en combinació amb les proves de laboratori i estudis d'imatge, habitualment l'angiografía pulmonar. El tractament és generalment amb medicaments anticoagulants com l’heparina i acenocumarina. Els casos severs poden requerir la trombolòsi amb fàrmacs com l’activador tisular o pot requerir una intervenció quirúrgica a través de la trombectomia pulmonar.
Un personatge conegut que ha experimentat aquesta enfermetat es Pete Mickeal , alero del Barcelona. Per aquesta enfermetat va haber de deixar la seua carrera a un costat durant set mesos aproximadamente, però, finalment el problema va ser solucionat y continua jugant a basquet.

Noticia original:

Video:

1 comentaris :

Anònim ha dit...

Què bé per Pete que s'haja salvat!

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.