dilluns, 16 de juny del 2014

Cervesa per a regenerar ossos

Investigadors de l'UPM i del CSIC, juntament amb Mahou i Createch (empresa que fabrica estructures dentals) han desenvolupat materials biocompatibles a partir de la remòlta (residus de la cerveza), com materials rics en silici, fòsfor, calci i magnesi. Aquests nous materials són una alternativa a les prótesis formades a partir d’ossos ovins processats o materials de síntesis, els procesos dels quals són molt costosos i agresius per al medi ambient.
Durant la producción de cerveza es generen residus que contenen fósfor, silici, calci i magnesi (principals components químics als ossos) i al modificar-se poden servir com a matrius per al recobriment de prótesis, injerts d’ossos o implants odontoestomatològics. Mitjançant proves sobre cultius cel.lulars , els investigadors determinaren la biocompatibilitat dels materials analitzant la viabilitat cel.lular dels osteoblasts cultivats en presència dels components dels materials en pols.
Els resultas que van obtindre van demostrar que aquests materials són biocompatibles i permetitixen que els osteoblasts que creixen sobre ells proliferen i arriben als mateixos graus de maduració sobre la hidroxiapatita (material usat en  la cirugía maxilofacial, craneofacial o implants orbitaris).


-Noticia original:

-Noticies relacionades:

- Video relacionat:

1 comentaris :

Anònim ha dit...

Aquesta noticia és molt interesant. La cervesa que en la societat es vista com un camí fins l'alcoholisme i l'adicció pareix ser una espècie de medicament. És molt interesant.

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.